Werkwijze

Techniek
De tekentechniek is gebaseerd op het gebruik van professionele kleurpotloden op 220 grs zuurvrij papier. Omdat de gedetailleerde techniek veel tijd in beslag neemt, werk ik met voorbeeldfoto’s en niet naar levend model.

Belangrijk: een voorbeeldfoto van zeer goede kwaliteit
- een scherpe opname van minimaal 13 x 18 cm;
- met goed zichtbare ogen;
- goed belicht (niet onder- of overbelicht, zonder rode ‘flits’ogen).

Indien mogelijk en wenselijk, ontmoet ik graag degene die ik ga portretteren om een goede indruk te krijgen van diens uiterlijk en persoonlijkheid. Soms is dit niet mogelijk; dan ontvang ik graag meerdere foto’s naast de foto die als voorbeeld gaat dienen voor het portret.

Hoe komt u aan een goede foto?
Misschien heeft u al een goede foto, of kunt u er één (laten) maken. Desgewenst kom ik naar u toe en maak de voorbeeldfoto met alle plezier zelf. Met gebruik van een digitale camera kies ik samen met de opdrachtgever direct een geschikte foto uit, en hoeft er geen twijfel te zijn over de kwaliteit van de voorbeeldfoto. Ik heb een aantal jaren als professionele portretfotograaf gewerkt, heb hier ruim ervaring in en beschik over professionele fotoapparatuur. Een persoonlijke ontmoeting zal voor het eindresultaat ook zeker van positieve invloed zijn.

 

Kan ik het laten inlijsten?
Ik laat indien wenselijk graag het inlijstwerk door een professionele lijstenmaker voor u verzorgen, op basis van uw voorkeur qua kleur en stijl. Uiteraard is er vooraf overleg over kosten van inlijsting en verzending. U ontvangt het kunstwerk kant en klaar thuis, en kunt het direct aan de muur hangen. Laat u het portret liever zelf inlijsten? U ontvangt de tekening in dat geval in een stevige koker, aangetekend en verzekerd verzonden.

Maatwerk?
Wilt u bij het portret een achtergrond getekend hebben? Misschien meerdere personen of dieren tegelijk geportretteerd? Een tekening in zwart-wit, of misschien iets heel anders?
Vraag naar de mogelijkheden.